Model International Criminal Court (MICC) University | ONLINE

Online Ανταλλαγή Νέων Model International Criminal Court (MICC) – University

Πότε; 19-24 Οκτωβρίου 2020
Απευθύνεται σε 2 άτομα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με την ομάδα του EUphoria, για φοιτητές/τριες ή απόφοιτους/ες Νομικής, Πολιτικών Επιστημών, ή σχολής Δημοσιογραφίας/ΜΜΕ, ηλικίας 18-26 ετών.
Προθεσμία: 13/10

Περιεχόμενο: Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) είναι ο πιο εξελιγμένος μηχανισμός στον κόσμο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους κανόνες του πολέμου. Το MICC είναι ένα έργο που στοχεύει να διδάξει βασικές αρχές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου σε πανεπιστημιακούς φοιτητές.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές συναντήσεις, συζητήσεις και εργαστήρια με προσομοίωση της διαδικασίας του ΔΠΔ – προετοιμασία, δίκη και ετυμηγορία. Φέρνοντας σε επαφή φοιτητές από όλο τον κόσμο, το MICC ενθαρρύνει το διαπολιτισμικό διάλογο και κατανόηση μεταξύ φοιτητών διαφόρων εθνικών και κοινωνικών ομάδων.

Το πρόγραμμα επρόκειτο να διεξαχθεί δια ζώσης τον Απρίλιο στην Krzyzowa της Πολωνίας, όμως ανεβλήθη λόγω της πανδημίας. Για λόγους ασφαλείας και προστασίας της υγείας των συμμετεχόντων αποφασίστηκε φέτος να εκτελεσθεί διαδικτυακά, προσφέροντας σε περισσότερα άτομα την ευκαιρία της συμμετοχής σε μια τέτοια εκπαιδευτική διαδικασία.

Γλώσσα Εργασίας: Αγγλικά
Κατόπιν της ολοκλήρωσης του προγράμματος, θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Για να δηλώσεις συμμετοχή:

1) Έλεγξε τις ημερομηνίες του προγράμματος.
2) Συμπλήρωσε άμεσα την παρακάτω αίτηση με τον σωστό τίτλο του προγράμματος, για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων μας. Εφόσον η αίτηση σου περάσει στο 2ο στάδιο, θα γίνει συνέντευξη μέσω skype με την/τον project manager του προγράμματος, όπου θα σου δώσει περαιτέρω πληροφορίες και στο 3ο στάδιο θα γίνει η επιλογή. Πριν την αναχώρηση σας θα γίνει μια συνάντηση προετοιμασίας μέσω Skype.
3) Σε περίπτωση που επιλεγείς, καταβάλλεις το ποσό συνεισφοράς  που είναι 100 ευρώ. 

Μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής πατώντας ΕΔΩ

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση επικοινωνήστε μαζί μας στο info@euphoriayouthlab.eu ή στο 2121068629

Leave a Reply