Εθελοντικές ευκαιρίες European Solidarity Corps στη Σικελία!

Εθελοντικές ευκαιρίες European Solidarity Corps στη Σικελία!

  1. Τίτλος: INTERCULTURALISM IN COUNTRYSIDE 

 Πού: Riesi, Σικελία 

Πότε: 23.09-8.10.2024 

Ποιοι: 2 άτομα 18-30 ετών 

 👏Ο οργανισμός υποδοχής παρέχει υποστήριξη σε νέους μετανάστες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο και τους εμπλέκει σε προγράμματα ένταξης και εκπαίδευσης. 

🇮🇹♻️Στο πρόγραμμα αυτό οι εθελοντές θα υποστηρίξουν χειρωνακτικές και γεωργικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την προετοιμασία και τον καθαρισμό δέντρων και φυτών, θα υποστηρίξουν την ανακαίνιση του κέντρου και θα συμμετάσχουν σε μικρές χειροτεχνίες με ανακυκλωμένα και επαναχρησιμοποιημένα υλικά. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη διαδικασία υποδοχής στην Ιταλία και να συμμετάσχουν σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε μετανάστες και μη συνοδευόμενους ανηλίκους. 

            

🏠 Η διαμονή θα γίνει σε ένα εξοχικό σπίτι που διαχειρίζεται ο οργανισμός υποδοχής. Οι εθελοντές θα κοιμούνται σε κοινόχρηστα δωμάτια (τύπου κοιτώνα). Η τουαλέτα και το ντους είναι κοινά. Το φαγητό θα παρέχεται από τον οργανισμό υποδοχής- οι εθελοντές σε ομάδες θα μαγειρεύουν τα γεύματά τους και θα φροντίζουν για την καθαριότητα. Δεν υπάρχει σύνδεση wi-fi στο κτίριο. Οι εθελοντές θα πρέπει να λάβουν υπόψη τις βασικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου, οι εθελοντές μπορούν να μεταβούν στο Παλέρμο ή το Αγκριτζέντο με την υποστήριξη του οργανισμού υποδοχής και χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς (τρένο ή λεωφορείο). 

 

2. Τίτλος: THEATRE FOR INCLUSION 2 

 Πού: Palermo, Σικελία 

Πότε: 1.10-16.10.2024 

Ποιοι: 3 άτομα 18-30 ετών 

 🎭Αυτή η εθελοντική δραστηριότητα διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τυφλών του Παλέρμο και με έναν δάσκαλο θεατρικής αγωγής, ο ρόλος του οποίου θα είναι να διευκολύνει τις δραστηριότητες. Οι εθελοντές, μαζί με νέους που πάσχουν από ολική ή μερική τύφλωση, οι οποίοι φοιτούν στο ινστιτούτο όπου θα πραγματοποιηθούν οι δραστηριότητες, θα συμμετάσχουν σε θεατρικά εργαστήρια με στόχο την προετοιμασία ολόκληρης της ομάδας για μια τελική παράσταση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τέλος των δύο εβδομάδων. Οι δραστηριότητες θα υλοποιηθούν με τη χρήση της μη τυπικής εκπαίδευσης και θα αποσκοπούν στην κατανόηση και την υπέρβαση των εμποδίων που θέτουν η τύφλωση και οι γλωσσικοί φραγμοί, μέσα σε ένα πολύγλωσσο και πολυπολιτισμικό περιβάλλον. 

               

🇮🇹Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στο Παλέρμο, την κύρια πόλη της Σικελίας. Κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου, οι εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ιστορική πόλη (μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco), να πάνε στην παραλία και να ζήσουν την πόλη μαζί με ντόπιους εθελοντές. 

🏠 Οι εθελοντές θα φιλοξενηθούν σε κοινόχρηστα δωμάτια (3/4 άτομα σε κάθε δωμάτιο). Τα γεύματα θα παρέχονται από τον οργανισμό υποδοχής. 

Καλύπτονται: 100% διαμονή καθ’ όλη την διάρκεια των προγραμμάτων και επιστρέφεται ποσό των εισιτηρίων, μέχρι το ύψος που ορίζει το πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος European Solidarity Corps. Επίσης, χορηγείται ποσό για διατροφή και μηνιαίο επίδομα (pocket money). 

🇪🇺Στους συμμετέχοντες μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθεί το πιστοποιητικό #Youthpass που είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ε.Ε. 

Για να δηλώσεις συμμετοχή ΕΔΩ

Καλή επιτυχία!

Leave a Reply