Νέο πρόγραμμα European Solidarity Corps στη Ρουμανία! 

📣Νέο πρόγραμμα European Solidarity Corps στη Ρουμανία! 

Τίτλος: Summer time fun! 

Πότε: 15/05-30/06/2024 

Πού: Izvoarele, Ρουμανία 

Ποιοι: 2 άτομα 18-30 ετών 

☀️Φέτος το καλοκαίρι η διασκέδαση ξεκινάει νωρίς. Αν θέλετε να συμμετάσχετε στο καλύτερο καλοκαιρινό εθελοντικό πρόγραμμα στην αγροτική Ρουμανία, μη διστάσετε να υποβάλετε αίτηση.  

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα να: 

  • σχεδιάσουν και να οργανώσουν καλοκαιρινές εκδηλώσεις και δραστηριότητες στα κέντρα νεότητας του οργανισμού υποδοχής (2 χώροι και ένα κινητό κέντρο νεότητας). 
  • να προετοιμάσουν δραστηριότητες και εκδηλώσεις μη τυπικής μάθησης 
  • να οργανώσουν εβδομαδιαίες κινηματογραφικές βραδιές 
  • να φροντίζουν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που είναι αφιερωμένοι στην αγροτική νεολαία (οργάνωση, βάψιμο, καθαρισμός κ.λπ.) 
  • Τέλος ως ομάδα, θα έχετε την ευκαιρία να υλοποιήσετε τις ιδέες σας για δραστηριότητες και εκδηλώσεις. 

Παρέχονται κοινόχρηστα καταλύματα με κοινή κουζίνα, μπάνιο και σαλόνι. Θα υπάρχουν από 2 έως 6 άτομα σε ένα δωμάτιο ανάλογα με το συνολικό αριθμό των εθελοντών και την κατανομή στα δωμάτια. 

 

🇷🇴Izvoarele, Prahova County: Οι αγροτικές κοινότητες της κομητείας Prahova στη νότια Ρουμανία θα είναι το κέντρο των ενεργειών κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Το Izvoarele είναι ένα παραμυθένιο χωριό στο δέλτα του Δούναβη με πλούσια φύση και ιστορία το οποίο ιδρύθηκε μάλιστα από Έλληνες της Θράκης το 1820. Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη αμιγή Ελληνική Κοινότητα στην Ευρώπη.  

Καλύπτονται: 100% διαμονή καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος και επιστρέφεται ποσό των εισιτηρίων, μέχρι το ύψος που ορίζει το πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος European Solidarity Corps. Επίσης χορηγείται ποσό για διατροφή και μηνιαίο επίδομα (pocket money). 

🇪🇺Στους συμμετέχοντες μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθεί το πιστοποιητικό Youthpass που είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ε.Ε. 

Για δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ

Leave a Reply