Νέο πρόγραμμα εθελοντισμού European Solidarity Corps στην Εσθονία!

🔉Νέο πρόγραμμα εθελοντισμού European Solidarity Corps στην Εσθονία! 

Πότε; ευέλικτες ημερομηνίες (long term ESC) 

Που: Ταλίν, Εσθονία 

Ποιοι: Άτομα 18-30 ετών 

🧐Ο οργανισμός υποδοχής προάγει τη μη τυπική εκπαίδευση και εμπλέκει τους νέους σε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Είναι ενεργός αρκετά χρόνια στο τομέα της νεολαίας και του εθελοντισμού και προσπαθεί να στηρίζει τους νέους μέσα από διάφορες εκδηλώσεις, ψυχαγωγίες, φόρουμ για νέους, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις.  

🎯Ο στόχος του προγράμματος είναι να παρέχει στον εθελοντή την ευκαιρία να μάθει και να εξελιχθεί μέσω της εργασίας με παιδιά και νέους στο κέντρο νεολαίας του οργανισμού υποδοχής. Ο οργανισμός έχει ακόμα στενή επαφή με εθνοτικές μειονότητες της τοπικής κοινότητας και έχει κατ’ επέκταση την δυνατότητα να τις επηρεάσει και να τις στηρίξει άμεσα, μέσα από την εργασία που πραγματοποιούν οι εθελοντές. 

Μερικές από τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιήσει ο εθελοντής είναι: 

  • Εργασία με παιδιά και νέους του οργανισμού υποδοχής καθώς και με τους τοπικούς εταίρους (άλλους οργανισμούς, σχολεία)
  • Εργασία σε αστικές και προαστιακές κατασκηνώσεις κατά τη διάρκεια σχολικών διακοπών
  • Οργάνωση και συμμετοχή σε διάφορα προγράμματα, εργαστήρια, εκδηλώσεις και δραστηριότητες με νέους
  • Λήψη πρωτοβουλιών ώστε να πραγματοποιήσει δικά του προγράμματα, δραστηριότητες ή εκδηλώσεις με τη στήριξη του οργανισμού
  • Κύρια δραστηριότητα του εθελοντή θα είναι η εργασία στο κέντρο νεολαίας του οργανισμού όπου εκεί θα έρθει σε άμεση επαφή με μεθόδους μη τυπικής εκπαίδευσης.

🇪🇪Ταλίν, Εσθονία: Το Ταλίν είναι η πρωτεύουσα της Εσθονίας και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, κοντά στη βόρεια ακτή της Βαλτικής Θάλασσας. Η πόλη αυτή έχει μια πλούσια ιστορία και αρχιτεκτονική που αντικατοπτρίζει την επιρροή τόσο της Γερμανικής όσο και της Σκανδιναβικής κουλτούρας. Η Παλαιά Πόλη του Ταλίν αποτελεί μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στην Ευρώπη και είναι καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Ακόμα, κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 10 ψηφιακών πόλεων παγκοσμίως. Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και φιλοξενεί επίσης πολλά φεστιβάλ, εκθέσεις τέχνης και πολιτιστικά γεγονότα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Καλύπτονται: 100% διαμονή καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος και επιστρέφεται ποσό των εισιτηρίων, μέχρι το ύψος που ορίζει το πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος European Solidarity Corps. Επίσης χορηγείται ποσό για διατροφή και μηνιαίο επίδομα (pocket money).

🇪🇺Στους συμμετέχοντες μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθεί το πιστοποιητικό Youthpass που είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ε.Ε.   

Infopack ΕΔΩ

Δήλωση συμμετοχής: https://bitly.ws/39one   

Καλή επιτυχία! 

 

Leave a Reply