Νέο πρόγραμμα εθελοντισμού European Solidarity Corps στην Ιταλία!

🆕Νέο πρόγραμμα εθελοντισμού European Solidarity Corps στην Ιταλία!🆕

Τίτλος: “Green Up your community”

Ποιοι; Άτομα 18-30 ετών

Πότε; Νοέμβριος 2023 ή Ιανουάριος 2024 (για 10 μήνες-12 μήνες)

Πού; Tramonti (SA), Ιταλία

 

🍃Θα σε ενδιέφερε να συμμετέχεις σε δραστηριότητες στη φύση και να γνωρίσεις τον πολιτισμό και τη ζωή σε μια τοπική κοινότητα; Σε κεντρίζει η βιώσιμη ανάπτυξη σε αγροτικές περιοχές, σ’αρέσει η δράση και θα ήθελες να βελτιώσεις τις ικανότητές σου;

 

Τότε ρίξε μια ματιά στις 5 διαφορετικές ευκαιρίες που προσφέρονται στο Tramonti της Ιταλίας!🆒

🟢Εργαστήρια νέων, ενασχόληση με μουσική, τέχνη και φύση

🟢Προστασία φυσικής κληρονομιάς (πρακτικές δραστηριότητες π.χ. ξυλουργία και κατασκευές, ορεινός καθαρισμός μονοπατιών, κ.α.)

🟢Τοπική αγροτική υποστήριξη

🟢Επικοινωνία και διαφήμιση (ενασχόληση με την επικοινωνία του οργανισμού, podcasting κ.α.)

🟢Διδασκαλία αγγλικών και συγγραφή 

 

→ Οργανισμός Φιλοξενίας: Acarbio Association 

Η/Ο εθελόντρια/ης θα μένει σε ένα διαμέρισμα μαζί με άλλους εθελοντές, σε απόσταση κοντινή από τα γραφεία του οργανισμού υποδοχής.

Tramonti: Tramonti, που μεταφράζεται ως “στα βουνά”, είναι μια πόλη και μια κοινότητα στην επαρχία του Σαλέρνο στην περιοχή της Καμπανίας της νοτιοδυτικής Ιταλίας. Βρίσκεται στην επικράτεια της ακτής Αμάλφι. Ψηλά στις κορυφές του ιταλικού Monti Lattari, αυτή η πόλη συνέβαλε στο να γίνουν διάσημα η μοτσαρέλα και η πίτσα σε όλο τον κόσμο.

Μια γοητευτική πόλη, περιτριγυρισμένη από ρυάκια, ελιές, αμπέλια και φυτικά μπαλώματα ή «κήπους» όπως τους αποκαλούν στοργικά εκείνοι που τους φροντίζουν ενώ λέγεται ότι ιδρύθηκε από τους Picentini αφού τους ώθησαν στην ενδοχώρα οι Αρχαίοι Ρωμαίοι.

Infopack ΕΔΩ

Καλύπτονται: 100% διαμονή καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος και επιστρέφεται ποσό των εισιτηρίων, μέχρι το ύψος που ορίζει το πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος European Solidarity Corps. Επίσης χορηγείται ποσό για διατροφή και μηνιαίο επίδομα (pocket money).

Στους συμμετέχοντες μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθεί το πιστοποιητικό #Youthpass που είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ε.Ε.

 

Για δήλωση συμμετοχής: http://bitly.ws/ErwK

Leave a Reply