“Εξερευνώντας τον ρόλο της νεολαίας στην συμφιλίωση και την οικοδόμηση της ειρήνης” 11-12.12.2021 | Κέρκυρα

Ο οργανισμός EUphoria Youth Lab ταξίδεψε στην Κέρκυρα για να πραγματοποιήσει 2 follow up σεμινάρια του project “Exploring the Role of Youth in Reconciliation and Peacebuilding” στις 11 και 12 Δεκεμβρίου του 2021 σε συνεργασία με την τοπική ομάδα νέων ακτιβιστών Fridays For Future Corfu. Κατά την διάρκεια των βιωματικών σεμιναρίων οι συμμετέχοντες  ενημερώθηκαν για τις κινητικότητες του project “Exploring the Role of Youth in Reconciliation and Peacebuilding” σε Σερβία, Πολωνία, Αλβανία, Κόσοβο, Β.Μακεδονία και Ελλάδα.

 

Κύριος στόχος του προγράμματος ήταν η αύξηση των δυνατοτήτων των οργανισμών νεολαίας για την υποστήριξη της διαδικασίας της ειρήνης και της συμφιλίωσης στις κοινότητες τους με ιδιαίτερη  στην συμμετοχή  των νέων. Η υποστήριξη της οικοδόμησης της ειρήνης και της διαδικασίας της συμφιλίωσης μέσα στις κοινότητές με ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των νέων υπήρξε η κεντρική.

Κατά την διάρκεια των σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις κινητικότητες του project και για τις ευκαιρίες που προσφέρονται στους νέους μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

 

 

Leave a Reply