Νέο πρόγραμμα: Model International Criminal Court – MICC School

Model International Criminal Court -MICC School

Τύπος; Ανταλλαγή Νέων

Ποιοι; 6 άτομα ηλικίας 15-19 ετών και ένας αρχηγός ομάδας άνω των 18 ετών.

Πότε; 20-26.02.2022

Πού; Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Προθεσμία: 31/01

Περιεχόμενο:

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) είναι ο πιο εξελιγμένος μηχανισμός στον κόσμο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους κανόνες του πολέμου. Το MICC είναι ένα έργο που στοχεύει να διδάξει βασικές αρχές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου σε μαθητές και φοιτητές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές συναντήσεις, συζητήσεις και εργαστήρια με προσομοίωση της διαδικασίας του ΔΠΔ – προετοιμασία, δίκη και ετυμηγορία. Φέρνοντας σε επαφή μαθητές και φοιτητές από όλο τον κόσμο, το MICC ενθαρρύνει το διαπολιτισμικό διάλογο και κατανόηση μεταξύ ατόμων διαφόρων εθνικών και κοινωνικών ομάδων.

Γλώσσα Εργασίας: Αγγλικά

Χώρες που συμμετέχουν: Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Γερμανία, Κροατία, Ελλάδα, Σερβία, Πολωνία, Γαλλία.

Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείς να το βρεις ΕΔΩ

Διαμονή: Ξενοδοχείο Φιλίππειον

 

Για να δηλώσεις συμμετοχή:

1) Έλεγξε τις ημερομηνίες και τον τόπο του προγράμματος.

2) Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα απαραίτητη είναι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για Covid 19 σε ισχύ ή πιστοποιητικό νόσησης από Covid 19 σε ισχύ.

3) Έλεγξε ότι μπορείς να καλύψεις το κόστος των εισιτηρίων (αν έχεις κάποια απορία για την διαδρομή επικοινώνησε μαζί μας). Το ποσό των εισιτηρίων επιστρέφεται εξ ’ολοκλήρου μέχρι τα 180 ευρώ. Στο 100% καλύπτονται η διαμονή και η διατροφή κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

4) Συμπλήρωσε άμεσα την παρακάτω αίτηση. Εφόσον η αίτηση σου περάσει στο 2ο στάδιο, θα γίνει συνέντευξη μέσω Zoom με την/τον project manager του προγράμματος, όπου θα σου δώσει περαιτέρω πληροφορίες και στο 3ο στάδιο θα γίνει η επιλογή. Πριν την αναχώρηση σας θα γίνει μια συνάντηση προετοιμασίας μέσω βιντεοσυνομιλίας.

5) Σε περίπτωση που επιλεγείς, καλείσαι να καταβάλλεις το ποσό συνεισφοράς που είναι 70 ευρώ.

Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής σου ΕΔΩ.

Leave a Reply