Το Generation Europe – The Academy έρχεται στην Κέρκυρα!

Από το 2018 ο οργανισμός EUphoria συμμετέχει ως εταίρος οργανισμός στο διακρατικό πρόγραμμα Generation Europe και συντονίζει τοπικές ομάδες νέων με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος σε αγροτικές και νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας. Το 2019 ο οργανισμός μας βραβεύτηκε με το αργυρό βραβείο στον τομέα Φυσικό και Αστικό Περιβάλλον στο φεστιβάλ “VoluntaryAction 2019” και τον Ιούνιο του 2021 με το Education Leaders Awards στην κατηγορία “Καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης”.
Φέτος, το Generation Europe – The Academy έρχεται στο νομό της Κέρκυρας και αναζητά τα νέα μέλη που θα στελεχώσουν την τοπική ομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια. Αν είσαι 15-23 χρονών κάτοικος του νομού Κέρκυρας και θέλεις να να γνωρίσεις τον κόσμο του εθελοντισμού, να ευαισθητοποιήσεις τους συνομηλίκους σου για την σημαντικότητα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος να συμμετέχεις σε συναντήσεις και εκπαιδεύσεις όλο τον χρόνο στην Κέρκυρα να ταξιδέψεις σε ευρωπαϊκές χώρες, να λάβεις μέρος σε διεθνείς ανταλλαγές νέων και να μάθεις για καλές πρακτικές, να συμμετέχεις ενεργά στις τοπικές και διεθνείς δράσεις για το περιβάλλον τότε συμπλήρωσε την αίτηση που θα βρεις ΕΔΩ.
Στην συνέχεια θα έρθουμε σε επαφή μαζί σου για συνέντευξη μέσω βιντεοκλήσης. Εφόσον επιλεγείς, η συμμετοχή στην ομάδα, στις εκπαιδεύσεις και στις διεθνείς συναντήσεις νέων είναι δωρεάν. *Το Generation Europe-The Academy είναι ένα πρόγραμμα του οργανισμού International Association for Education and Exchange (IBB e.V.) για την προώθηση μιας ενεργής ευρωπαϊκής ταυτότητας πολίτη. Πρόκειται για ένα διεθνές δίκτυο νεολαίας και ενθαρρύνει την διεθνή δράση. Συνολικά συμμετέχουν 45 φορείς νεολαίας από 15 ευρωπαϊκές χώρες. Σε κάθε συνεργασία, οι νέοι από τρεις χώρες συνεργάζονται συνεχώς κατά τη διάρκεια τριών ετών για να ενεργοποιηθούν κοινωνικοπολιτικά. Εντοπίζουν προβλήματα στους τόπους τους, συναντώνται σε διεθνές επίπεδο και συνδιοργανώνουν τοπικές δράσεις.

Leave a Reply