Οι κορυφαίες μη-αγγλόφωνες ταινίες και σειρές που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Netflix

Αυτή την περίοδο μένουμε σπίτι, για το καλό το δικό μας και των συμπολιτών μας. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να νοιώσουμε πως βαριόμαστε και στιγμές που δεν θα μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα με το οποίο εμπνεόμαστε να ασχοληθούμε.

Για αυτές ακριβώς τις στιγμές καθίσταται χρήσιμη η συνδρομή στο πολυαγαπημένο μας Netflix, το οποίο συνεχώς σκεφτόμασταν όλους τους προηγούμενους μήνες πως δεν προλαβαίνουμε να ευχαριστηθούμε όσο θα θέλαμε. Ήρθε ο καιρός που έχουμε άπλετο χρόνο!

Γιατί όμως να παρακολουθήσετε μια από τα ίδια; Ξεφύγετε από την πεπατημένη, με τις 16 προτάσεις του περιοδικού Glamour, για μη-αγγλόφωνο ποιοτικό θέαμα, διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Netflix!


1. Unorthodox

Το Unorthodox είναι μια Αμερικανογερμανική παραγωγή, η οποία ακολουθεί τη ζωή μιας υπέρ-ορθόδοξης Εβραίας, που μετά από έναν χρόνο μέσα σε έναν καταστροφικό γάμο, προσπαθεί να ξεφύγει από τον σύζυγο που την έχουν παντρέψει κατόπιν προξενιού.

Γλώσσες που ομιλούνται: Γίντις και Γερμανικά
Παίζουν: Shira Haas, Aaron Altaras, Alex Reid, Yousef Sweid


2. The Invisible Guest

Το Invisible Guest είναι μια ταινία του 2016, στην οποία ο πρωταγωνιστής ξυπνά στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, δίπλα στο πτώμα της νεκρής ερωμένης του. Αφότου συλλαμβάνεται, προσπαθώντας να αποδείξει πως δεν το έκανε, προσλαμβάνει μια κορυφαία δικηγόρο και οι δυο τους προσπαθούν να αποκαλύψουν την αλήθεια.

Γλώσσες που ομιλούνται: Ισπανικά
Παίζουν: Mario Casas, Ana Wagener, Barbara Lennie


3. Train to Busan

Σε αυτή την κορεατική παραγωγή, παρακολουθούμε έναν πατέρα και την κόρη του που επιβιβάζονται σε ένα τρένο με κατεύθυνση τη Busan, για να επισκεφθούν τη μητέρα της μικρής, όμως ένα Zombie Apocalypse ξεσπά, όσο είναι καθ’οδόν. Κατάλληλη για τους λάτρες των ταινιών με ζόμπι, αυτή η ταινία διαθέτει 93% Approval Rating στην ιστοσελίδα κριτικής και βαθμολόγησης ταινιών Rotten Tomatoes.

Γλώσσες που ομιλούνται: Κορεατικά
Παίζουν: Gong Yoo, Yeon Sang-ho, Jung Yu-mi


4. On My Skin

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία που σόκαρε την Ιταλική κοινή γνώμη, αυτή η ταινία, αναφέρεται στην ιστορία του Stefano Cucchi, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του, ενώ εξέτιε την ποινή του για ένα πλημμέλημα ελάσσονος σημασίας.

Γλώσσες που ομιλούνται: Ιταλικά
Παίζουν: Alessandro Borghi


5. Burning

Ακόμα μια Κορεατική ταινία, στην οποία παρακολουθούμε τον ήρωα μας να ξαναβρίσκεται μετά από πολλά χρόνια με μια κοπέλα που κάποτε έμενε κοντά στο σπίτι του. Εκείνη του ζητά για κάποιες μέρες να προσέχει τη γάτα της, καθώς θα αναγκαστεί να λείψει από την πόλη. Με την επιστροφή της, του γνωρίζει έναν άλλο άνδρα, που τον λένε Ben και η πλοκή της ταινίας αρχίζει να ξετυλίγεται.

Γλώσσες που ομιλούνται: Κορεατικά
Παίζουν: Steven Yeun, Yoo Ah-in, Jeon Jong-seo


6. Fauda 

Ένα θρίλερ στα πρότυπα του Homeland, το Fauda είναι μια σειρά που ακολουθεί μια μυστική ομάδα που λειτουργεί για λογαριασμό των Ισραηλιτικών Αμυντικών Δυνάμεων. Αναμείνατε πολλών plot twists!

Γλώσσες που ομιλούνται: Αραβικά και Εβραϊκά
Παίζουν: Lior Raz, Laetitia Eido, Rona-Lee Shim’on


7. Blue Is The Warmest Colour

Η γαλλική ταινία γνωστή στην Ελλάδα ως “Η ζωή της Αντέλ”, αποτέλεσε μια τεράστια στροφή της LGBT κουλτούρας του σινεμά προς το mainstream. Η ταινία ακολουθεί την ιστορία αγάπης δυο νεαρών γυναικών που συναντήθηκαν τυχαία πρώτη φορά σε ένα μπαρ.

Γλώσσες που ομιλούνται: Γαλλικά
Παίζουν: Adèle Exarchopoulos, Léa Seydoux


8. Cable Girls

Μια μεγάλη παραγωγή του Netflix, αυτή η σειρά είναι ένα δράμα εποχής, που εξελίσσεται τη δεκαετία του ’20 και ακολουθεί τις ζωές τεσσάρων γυναικών που εργάζονται για την πρώτη, εθνική, εταιρία τηλεπικοινωνιών που λειτούργησε στην Ισπανία.

Γλώσσες που ομιλούνται: Ισπανικά
Παίζουν: Bianca Suarez, Maggie Civantos, Ana Fernandez Garcia


9. Nobel

Η σειρά ακολουθεί έναν στρατιωτικό που επιστρέφει στην πατρίδα μετά από μια μετάθεση υπηρεσίας στο Αφγανιστάν, συνειδητοποιώντας ότι η ζωή του είναι πλέον ένα πολιτικό παιχνίδι στα χέρια άλλων.

Γλώσσες που ομιλούνται: Νορβηγικά
Παίζουν: Askel Hennie, Danica Curcic


10. Suburra: Blood on Rome

Ακόμα μια μεγάλη παραγωγή, βασισμένη σε ένα σκάνδαλο που σόκαρε την Ιταλία. Η σειρά αυτή ακολουθεί τη “μάχη” συμφερόντων που εκτυλίχθηκε με φόντο την ανάπτυξη μιας μικρής, παραθαλάσσιας πόλης κοντά στη Ρώμη.

Γλώσσες που ομιλούνται: Ιταλικά
Παίζουν: Alessandro Borghi, Giacomo Ferrara, Eduardo Valdarnini


11. Criminal 

Σε μια πρωτιά για το Netflix, αυτή η σειρά διηγείται 12 ξεχωριστές ιστορίες, από την Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία, καθώς η πλοκή εκτυλίσσεται μέσα σε μια αίθουσα ανάκρισης στη Μαδρίτη.

Γλώσσες που ομιλούνται: Ισπανικά, Γαλλικά και Αγγλικά
Παίζουν: Hayley Atwell, David Tennant


12. Divines 

Μια ταινία γυρισμένη στα προάστια του Παρισιού, ακολουθεί τη ζωή μιας εφήβου, που προσπαθώντας να ταιριάξει στην κοινωνία των συνομηλίκων της, καταλήγει να εργάζεται για έναν ντίλερ ναρκωτικών.

Γλώσσες που ομιλούνται: Γαλλικά
Παίζουν: Oulaya Amamra, Kevin Mishel


13. Dark 

Γνωστή και αγαπημένη Γερμανική σειρά, το όνομα της τα λέει όλα, είναι πολύ σκοτεινή. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τη μυστηριώδη εξαφάνιση δυο παιδιών από μια γερμανική πόλη, χωρίς όμως να περιορίζεται εκεί, καθώς η σειρά διαθέτει πληθώρα ανατροπών, εσωτερική και φιλοσοφική αναζήτηση και παιχνίδια με τη χρονική τοποθέτηση των γεγονότων της σειράς, μοιάζοντας με crossover από ταινίες του David Lynch και του Stanley Kubrick.

Γλώσσες που ομιλούνται: Γερμανικά
Παίζουν: Louis Hofmann, Lisa Vicari, Maja Schone


14. Quicksand

Η σκανδιναβική πεπατημένη του είδους των αστυνομικών/μυστηρίου, δεν λείπει από το Netflix, με το Quicksand να ασχολείται με μια μαθήτρια λυκείου της Στοκχόλμης, που βρίσκεται κατηγορούμενη για φόνο.

Γλώσσες που ομιλούνται:
Σουηδικά
Παίζουν: Hanna Ardehn, Felix Sandman, Ella Rappich


15. Happy as Lazzaro

Μια από τις καλύτερες σύγχρονες Γερμανικές ταινίες, με 90% Approval Rating στο Rotten Tomatoes, η πλοκή περιστρέφεται γύρω από έναν νέο, φτωχό άντρα που ονομάζεται Lazzaro, η ζωή του οποίου αρχίζει να περιπλέκεται, όταν ένας αριστοκράτης του ζητά να τον βοηθήσει να σκηνοθετήσει την απαγωγή του.

Γλώσσες που ομιλούνται: Γερμανικά
Παίζουν: Adriano Tardiolo, Luca Chikovani


16. On Body and Soul

H Ουγγρική αυτή ταινία, ακολουθεί δυο συνάδελφους που ανακαλύπτουν ότι ονειρεύονται τα ίδια πράγματα όταν κοιμούνται κάθε βράδυ και συναποφασίζουν να κάνουν τα όνειρα αυτά πραγματικότητα.

Γλώσσες που ομιλούνται: Ουγγρικά
Παίζουν: Alexandra Borbely, Geza Morcsanyi


Leave a Reply