Εθελοντισμός/ European Solidarity Corps

Εθελοντισμός/ European Solidarity Corps

To European Solidarity Corps αποτελεί την νεότερη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στοχεύει στο να δημιουργήσει ευκαιρίες για όσους νέους επιθυμούν να κάνουν εθελοντισμό ή να εργαστούν σε προγράμματα, στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος ατόμων, κοινοτήτων και κοινωφελών πρωτοβουλιών σε όλη την Ευρώπη. Για την εγγραφή στο σώμα χρειάζεται να είσαι τουλάχιστον 17 ετών, ενώ για τη συμμετοχή σε κάποιο πρόγραμμα πρέπει να είσαι 18 και άνω. Το ανώτατο όριο ηλικίας για συμμετοχή είναι τα 30 έτη.

Aφού ολοκληρώσουν μια απλή διαδικασία εγγραφής, οι συμμετέχοντες στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης μπορεί να επιλεγούν για να συμμετάσχουν σε ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, την πρόληψη φυσικών καταστροφών ή την αποκατάσταση μετά από καταστροφές, την παροχή βοήθειας σε κέντρα αιτούντων άσυλο, ή την αντιμετώπιση διάφορων κοινωνικών προβλημάτων.

Τα προγράμματα που υποστηρίζει το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης διαρκούν από δύο έως δώδεκα μήνες. Υλοποιούνται, κατά κανόνα, στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εθελοντές λαμβάνουν μαθήματα της  τοπικής γλώσσας, μηνιαίο επίδομα στο τοπικό νόμισμα, τους προσφέρεται διαμονή και καλύπτονται τα εισιτήρια του ταξιδιού τους καθώς και οι τοπικές μετακινήσεις.

Ο οργανισμός μας διαθέτει ένα facebook group στο οποίο μπορείτε να βρείτε όλα τα διαθέσιμα ανοικτά προγράμματα. Δείτε το στο: https://www.facebook.com/groups/882085575556921/

Για περισσότερες πληροφορίες και φόρμα εγγραφής κάντε κλικ στο (https://europa.eu/youth/solidarity_el)

Ο οργανισμός EUphoria είναι πιστοποιημένος οργανισμός αποστολής για προγράμματα European Solidarity Corps, από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.

Euphoria Youth Lab
Λεωφόρος Αλεξάνδρας
(3ος Όροφος)
31Α, Αθήνα

+30 2121068629
info@euphoriayouthlab.eu

Social Info