Ελληνογερμανικές ανταλαγές νέων

Ο οργανισμός Euphoria δίνει δυναμικά το παρών στον χώρο της ελληνογερμανικής συνεργασίας με την υλοποίηση προγραμμάτων ανταλλαγής νέων αλλά και

με την συμμετοχή του σε  συνέδρια για το μέλλον της ελληνογερμανικής νεολαίας  όπως το Ελληνογερμανικό Φόρουμ Νεολαίας που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τις αντιπροσωπείες των δύο κρατών.

Οι θεματικές που καλύπτουν τα προγράμματα των ελληνογερμανικών ανταλλαγών είναι επικεντρωμένες στην ιστορική μνήμη και την αμοιβαία συμφιλίωση των δύο λαών. Η μακροχρόνια συνεργασία των στελεχών μας με μεγάλους γερμανικούς εκπαιδευτικούς  οργανισμούς νεολαίας εξασφαλίζουν την ποιότητα των μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Οι  ανταλλαγές νέων γίνονται  καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου σε Ελλάδα και Γερμανία και περιλαμβάνουν  workshops, εκδρομές, επισκέψεις σε μουσεία, στρατόπεδα συγκέντρωσης, τόπους μαρτυρίου και συλλογικής μνήμης. Απευθύνονται σε νέους ηλικίας 15-25 ετών Έλληνες και Γερμανούς και καλύπτουν την διαμονή, την διατροφή και ένα ποσό από την μετακίνηση του συμμετέχοντα.