Νέα ελληνογερμανική ανταλλαγή νέων: “GRACE- Memories of Another Past”

Νέα ελληνογερμανική ανταλλαγή νέων!
Τίτλος: “GRACE- Memories of Another Past”
Ποιοι; 14 άτομα 18-30 ετών
Πότε; 21-30.09.2022
Πού; Neustrelitz, Stralsund, Furstenberg/ Βερολίνο
Προθεσμία 17.09
Αυτό το πρότζεκτ προσκαλεί νέους από την Ελλάδα και τη Γερμανία σε μια ανταλλαγή στην βορειοανατολική Γερμανία, ξεκινώντας από το Neustrelitz και ταξιδεύοντας από εκεί στο Βερολίνο και το Πότσνταμ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την επίσκεψη σε μέρη με μεγάλη σημασία για τη διαδικασία οικοδόμησης της Γερμανίας και υπογραμμίζει τη σημασία της εθνικής ιστορικής μνήμης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Ισχυρό στοιχείο αυτής της ανταλλαγής αποτελεί η επιλογή τοποθεσιών, η οποία φέρνει συμμετέχοντες από την Ελλάδα, την Πολωνία και τη Γερμανία σε ένα μικρό κρατίδιο το οποίο κατοικήθηκε από σλαβικούς πληθυσμούς πριν από τον Μεσαίωνα και αποτελεί ιστορικά μια συνοριακή περιοχή, στην οποία οι συνεχείς εδαφικές αλλαγές έχουν δημιουργήσει έναν μεταβατικό ιστορικό χώρο μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών. Στην εθνικοσοσιαλιστική εποχή χρησιμοποιήθηκε από τον γερμανικό στρατό ως περιοχή εξοπλισμού των Γερμανών. Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε την λειτουργία τοποθεσιών για στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας. Η ανταλλαγή υπογραμμίζει επίσης την κατάσταση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Δυτικής Γερμανίας υπό τη σοβιετική κυριαρχία και τους φέρνει σε επαφή με πολλούς χώρους μνήμης των θυμάτων του φασισμού και του κομμουνισμού. Στο δεύτερο μέρος της ανταλλαγής, οι συμμετέχοντες επιστρέφουν στο Βερολίνο για να κατανοήσουν τις δομές εξουσίας που υπέταξαν πρώτα τη γερμανική δημοκρατία και στη συνέχεια ανάγκασαν όλους τους πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Συμμετέχοντες με ισχυρό ενδιαφέρον πάνω στην θεματική θα έχουν προτεραιότητα στην επιλογή. Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες βασισμένες στην μη τυπική εκπαίδευση που θα σας βοηθήσουν να βρείτε όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σας.
Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείς να το βρεις ΕΔΩ
Διαμονή: A&O Köpenicker Straße Berlin-Kreuzberg και Stralsund hostel
Για να δηλώσεις συμμετοχή:
1) Έλεγξε τις ημερομηνίες και τον τόπο του προγράμματος.
2) Η αγορά των εισιτηρίων θα γίνει από τον οργανισμό EUphoria. Στο 100% καλύπτονται η διαμονή και η διατροφή κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
3) Συμπλήρωσε άμεσα την παρακάτω αίτηση. Εφόσον η αίτηση σου περάσει στο 2ο στάδιο, θα γίνει συνέντευξη μέσω Zoom με την/τον project manager του προγράμματος, όπου θα σου δώσει περαιτέρω πληροφορίες και στο 3ο στάδιο θα γίνει η επιλογή. Πριν την αναχώρηση σας θα γίνει μια συνάντηση προετοιμασίας μέσω βιντεοσυνομιλίας.
4) Σε περίπτωση που επιλεγείς, καλείσαι να καταβάλλεις το ποσό συνεισφοράς που είναι 50 ευρώ.
Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής σου ΕΔΩ
Καλή επιτυχία!

Leave a Reply