Νέο πρόγραμμα Erasmus+: “UNLOCKING MEMORIES – Remembering the past, shaping the future”

Νέο πρόγραμμα Erasmus+
Τίτλος: UNLOCKING MEMORIES – Remembering the past, shaping the future
Τύπος: Youth Exchange Ποιοι; 10 άτομα, 18 έως 26 ετών
Πότε; 11-18/8/2022
Πού; Vlotho, Γερμανία
Προθεσμία: 15/7/ 2022
Περιεχόμενο: Στο πλαίσιο του προγράμματος, 30 νέοι από Ελλάδα, Γερμανία και Ιταλία θα αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις κουλτούρες της μνήμης στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία και θα ασχοληθούν με θέματα και χώρες που μέχρι τότε ήταν άγνωστες ή οι ίδιοι ήταν ελάχιστα εξοικειωμένοι με αυτές. Θα έρθουν πιο κοντά με τον Β’ Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τις συνέπειες του στην Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γερμανία. Θα κατανοήσουν πως το παρελθόν και ο τρόπος με τον οποίο το αντιμετωπίζουμε μπορούν να επηρεάσουν τις κοινωνικές και πολιτικές συζητήσεις (βλ. πολεμικές αποζημιώσεις) και να προκαλέσουν υποψίες μεταξύ των λαών. Επιπλέον, θα έρθουν σε επαφή με τη δύναμη των ιδεολογιών (ιδιαίτερα του εθνικισμού, του φασισμού και του εθνικού σοσιαλισμού), ώστε να καταλάβουν τις δομές, το περιεχόμενο και τις στρατηγικές της νέας ακροδεξιάς παράταξης στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων, θα πραγματοποιηθούν πολυάριθμες εκδρομές-επισκέψεις σε χώρους μνήμης στη Γερμανία. Στους συμμετέχοντες μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθεί το πιστοποιητικό Youthpass που είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ε.Ε.
Γλώσσα Εργασίας: Αγγλικά
Χώρες που συμμετέχουν: Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία
Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείς να το βρεις ΕΔΩ
Διαμονή: GESW guesthouse
Για να δηλώσεις συμμετοχή:
1) Έλεγξε τις ημερομηνίες και τον τόπο του προγράμματος.
2) Έλεγξε ότι μπορείς να καλύψεις το κόστος των εισιτηρίων (αν έχεις κάποια απορία για την διαδρομή επικοινώνησε μαζί μας). Το ποσό των εισιτηρίων επιστρέφεται εξ ’ολοκλήρου μέχρι τα 275 ευρώ. Στο 100% καλύπτονται η διαμονή και η διατροφή κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
3) Συμπλήρωσε άμεσα την παρακάτω αίτηση. Εφόσον η αίτηση σου περάσει στο 2ο στάδιο, θα γίνει συνέντευξη μέσω Zoom με την/τον project manager του προγράμματος, όπου θα σου δώσει περαιτέρω πληροφορίες και στο 3ο στάδιο θα γίνει η επιλογή. Πριν την αναχώρηση σας θα γίνει μια συνάντηση προετοιμασίας μέσω βιντεοσυνομιλίας.
4) Σε περίπτωση που επιλεγείς, καλείσαι να καταβάλλεις το ποσό συνεισφοράς που είναι 50 ευρώ. Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής σου ΕΔΩ.
Καλή επιτυχία!

Leave a Reply