Νέο πρόγραμμα ανταλλαγής εφήβων Erasmus+: Entangled History – Children and Young Adults In The Holocaust

Νέο πρόγραμμα ανταλλαγής εφήβων Erasmus+!

Τίτλος: “Entangled History-Children and young adults in the Holocaust”

Ποιοι; 6 άτομα ηλικίας 17-22 ετών και ένας αρχηγός ομάδας άνω των 18 ετών.

Πότε & Πού;

Μέρος Α’. 06-14.04.2022, Krzyżowa & Oświęcim, Πολωνία

Μέρος Β’. 03-09.10.2022, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Προθεσμία: Άμεση!

Περιεχόμενο: Η γερμανο-ελληνο-πολωνική συνάντηση νέων επικεντρώνεται σε παιδιά και νέους ενήλικες που έπεσαν θύματα του Ολοκαυτώματος. Αυτή η επεξεργασία ατομικών ιστοριών συμβάλλει στην στην αύξηση της ενσυναίσθησης των νέων και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίησή τους για το περιθωριοποιημένες ομάδες στη δική τους κοινωνία. Με βάση τη μοίρα των παιδιών και των νέων ενηλίκων στο του Ολοκαυτώματος, οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με τους μηχανισμούς, τις δομές αποκλεισμού και διακρίσεων και αμφισβητούν επίσης τις τάσεις αποκλεισμού που υπάρχουν στις κοινωνίες από τις οποίες προέρχονται. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το στρατόπεδο συγκέντρωσης Auschwitz-Birkenau με ξενάγηση στα ελληνική γλώσσα.

Γλώσσα Εργασίας: Αγγλικά

Χώρες που συμμετέχουν: Γερμανία, Ελλάδα και Πολωνία.

Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείς να το βρεις ΕΔΩ

Διαμονή:

Α. Πολωνία στο International Youth Meeting Centre στην Krzyżowa και στο International Youth Meeting Centre στο Oświęcim

Β. Ελλάδα, Ξενοδοχείο Φιλλίπειον, Θεσσαλονίκη Για να δηλώσεις συμμετοχή:

1) Έλεγξε τις ημερομηνίες και τον τόπο του προγράμματος.

2) Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα απαραίτητη είναι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για Covid 19 σε ισχύ ή πιστοποιητικό νόσησης από Covid 19 σε ισχύ.

3) Έλεγξε ότι μπορείς να καλύψεις το κόστος των εισιτηρίων (αν έχεις κάποια απορία για την διαδρομή επικοινώνησε μαζί μας). Το ποσό των εισιτηρίων επιστρέφεται εξ ’ολοκλήρου μέχρι τα 275 ευρώ. Στο 100% καλύπτονται η διαμονή και η διατροφή κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

4) Συμπλήρωσε άμεσα την παρακάτω αίτηση. Εφόσον η αίτηση σου περάσει στο 2ο στάδιο, θα γίνει συνέντευξη μέσω Zoom με την/τον project manager του προγράμματος, όπου θα σου δώσει περαιτέρω πληροφορίες και στο 3ο στάδιο θα γίνει η επιλογή. Πριν την αναχώρηση σας θα γίνει μια συνάντηση προετοιμασίας μέσω βιντεοσυνομιλίας.

5) Σε περίπτωση που επιλεγείς, καλείσαι να καταβάλλεις το ποσό συνεισφοράς που είναι α. για ανηλίκους 120 ευρώ και β. για ενηλίκους 80 ευρώ. Το ποσό ισχύει και για τα 2 προγράμματα (Πολωνία και Ελλάδα). Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής σου ΕΔΩ.

Leave a Reply