Νέα Προγράμματα εθελοντισμού European Solidarity Corps στην Πολωνία!

Προγράμματα εθελοντισμού European Solidarity Corps στην Πολωνία!

Ποιοι; Άτομα ηλικίας 18 -30 ετών. Πού; Gdynia, Πολωνία

1) 🐶🐕🐩Εθελοντισμός στο Dogtor Foundation
Πότε; 01.09.2021-31.08.2022 (12 μήνες)
Ο οργανισμός Dogtor εργάζεται για την προώθηση της θεραπείας αναπήρων (και ειδικότερα παιδιών με σύνδρομο down) μέσω ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων. Ο οργανισμός αναζητά ένα άτομο με γνώση των Social Media, με στόχο την οργάνωση και προώθηση εκδηλώσεων ενημέρωσης και προώθησης.

2) 📚📖Εθελοντισμός στη βιβλιοθήκη της Gdynia
Πότε; 01.08.2021-31.07.2022 (12 μήνες)Η βιβλιοθήκη φιλοξενεί εκδηλώσεις σχετικές με τη μουσική τη λογοτεχνία και υπόλοιπες τέχνες. Ο
εθελοντής θα πρέπει να έχει ενδιαφέρον για αυτούς τους τομείς και να είναι φιλικός και ανεκτικός ιδιαίτερα με τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρίες, καθώς και να διαθέτει ομαδικό πνεύμα.

3)🎒👩‍🏫 Εθελοντισμός στο Gdynian Social School
Πότε; 01.09.2021-31.08.2022 (12 μήνες)
Το σχολείο δημιουργήθηκε και διευθύνεται από γονείς και καθηγητές που ήθελαν να εισαγάγουν εναλλακτικές μεθόδους στην εκπαίδευση. Επικεντρώνεται στην εργασία με παιδιά και με ασυνήθιστες ανάγκες, π.χ. με ασθένειες όπως προβλήματα όρασης των παιδιών και άλλα προβλήματα υγείας. Το σχολείο προσπαθεί να δημιουργήσει μοναδικές συνθήκες για μάθηση και ανάπτυξη: στενές σχέσεις, καινοτόμες εναλλακτικές μέθοδοι διδασκαλίας είναι το σύνθημά μας. Είναι ένα μικρό ίδρυμα (160 μαθητές) για παιδιά από την 1η έως την 8η τάξη (6-15 ετών), όπου εργαζόμαστε για σχέσεις μεταξύ νεότερων και μεγαλύτερων παιδιών, παιδιών και δασκάλων, καθώς και ένα τρίγωνο σχέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών, παιδιά και γονείς.

4) 👨‍👨‍👨‍👩‍👧‍👦 Εθελοντισμός στο Vitava Association
Πότε; 01.09.2021-31.08.2022 (12 μήνες)
O σύλλογος Vitava απασχολεί παιδιά σε κέντρα ημερήσιας φροντίδας. Ο σύλλογος διοικεί τρία κέντρα ημερήσιας φροντίδας για παιδιά (ηλικίας 8-13) από οικογένειες με διάφορα προβλήματα. Τα κέντρα ημέρας είναι μέρη όπου τα παιδιά έρχονται μετά το σχολείο για να παίξουν, να κάνουν τις σχολικές εργασίες τους, να διαβάσουν και να λάβουν μέρος σε κοινωνικοθεραπευτικές δραστηριότητες. Οι εθελοντές συνεργάζονται με το επαγγελματικό προσωπικό του Συλλόγου, βοηθούν στις καθημερινές δραστηριότητες, οργανώνουν δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου για παιδιά και θεματικά εργαστήρια.

Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά
Καλύπτονται: 100% διαμονή και διατροφή καθ’όλη την διάρκεια του προγράμματος και επιστρέφεται το 100% των εισιτηρίων, μέχρι το ύψος των 275 ευρώ για την μετακίνηση, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος European Solidarity Corps. Επίσης χορηγείται εβδομαδιαίο επίδομα (pocket money).🇪🇺 Στους συμμετέχοντες μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθεί το πιστοποιητικό Youthpass που είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ε.Ε.📬 Αν ενδιαφέρεστε, στείλτε το βιογραφικό σας στα αγγλικά στη διεύθυνση infoparticipants@gmail.com με θέμα τον τίτλο του προγράμματος.

Leave a Reply