Το Generation Europe στην Κέρκυρα!

volunteer portugal

Στις μέρες μας η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση είναι κάτι που επιδιώκεται εκτενώς στην Ευρώπη. Η ομάδα του Generation Europe* του οργανισμού μας που ξεκίνησε από την Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας (βραβευμένη με το αργυρό βραβείο στον τομέα Φυσικό και Αστικό Περιβάλλον στο φεστιβάλ Voluntary Action 2019) αποτελείται από νέους που μέσα από τοπικές δράσεις εθελοντισμού, προσπαθούν να επηρεάσουν την τοπική τους κοινωνία, να την ενημερώσουν για την κλιματική αλλαγή ώστε να υιοθετήσει ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής συνείδησης, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Μέσα από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα που διανύει τον τρίτο του χρόνο, τα μέλη έχουν καταφέρει να συναντηθούν με υπεύθυνους και να επηρεάσουν την τοπική τους κοινωνία να υιοθετήσει έναν πιο υγιή τρόπο ζωής ως προς το περιβάλλον και να κάνει πράξεις για να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Παράλληλα, μέσω ταξιδιών στο εξωτερικό που έχουν προηγηθεί στα πλαίσια του προγράμματος, έχουν αντλήσει γνώσεις και καλές πρακτικές από άλλα ευρωπαϊκά κράτη, που τα ευαισθητοποίησαν και αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη να αναζητήσουν καλύτερες παροχές στον τόπο τους, έχοντας τη γνώση πως προστατεύοντας το περιβάλλον τους, καλυτερεύουν τόσο τις ζωές τους, όσο και αυτές των μελλοντικών γενεών.
Από τον Οκτώβριο του 2020 το Generation Europe μετακομίζει στο νησί της Κέρκυρας και αναζητά τα νέα μέλη που θα στελεχώσουν την ομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Αν είσαι 17-24 χρονών κάτοικος της Κέρκυρας και:

  • σε ενδιαφέρει η προστασία του περιβάλλοντος,
  • θέλεις να γνωρίσεις τον κόσμο του εθελοντισμού,
  • θέλεις να ευαισθητοποιήσεις τους συνομηλίκους σου μέσω των social media
  • να ταξιδέψεις σε ευρωπαικές χώρες και να μάθεις για καλές πρακτικές,
  • να συμμετέχεις ενεργά στις τοπικές και διεθνείς δράσεις για το περιβάλλον που πραγματοποιεί η ομάδα Generation Europe,

τότε συμπλήρωσε την αίτηση που θα βρείς ΕΔΩ.

*Το Generation Europe είναι ένα πρόγραμμα του οργανισμού International Association for Education and Exchange (IBB e.V.) για την προώθηση μιας ενεργής ευρωπαϊκής ταυτότητας πολίτη. Πρόκειται για ένα διεθνές δίκτυο νεολαίας και ενθαρρύνει την διεθνή δράση. Ο οργανισμός Euphoria εκπροσωπεί το πρόγραμμα στην Ελλάδα και συντονίζει τις τοπικές ομάδες. Συνολικά συμμετέχουν 30 φορείς νεολαίας από 15 ευρωπαϊκές χώρες. Σε κάθε συνεργασία, οι νέοι από τρεις χώρες συνεργάζονται συνεχώς κατά τη διάρκεια τριών ετών για να ενεργοποιηθούν κοινωνικοπολιτικά. Εντοπίζουν προβλήματα στους τόπους τους, συναντώνται σε διεθνές επίπεδο και συνδιοργανώνουν τοπικές δράσεις.

Leave a Reply